A hőszivattyús rendszerek előnyei

Fontos kiemelni, hogy a hőszivattyús rendszerek számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos rendszerekhez képest. Rengeteg előnyét nehéz egyszerre felsorolni

Kényelmes, egyszerűen kezelhető

Egyrészt kényelmes, mert a rendszerek önműködőek, így emberi beavatkozás nélkül - gyakorlatilag a vezérlőegységen keresztül - üzemben tarthatóak. Kezelése a modern vezérlőegységen keresztül rendkívül egyszerű.

Gazdaságos

Mert jelentős, akár 30-70%-os költségmegtakarítás érhető el egy gázkazános fűtési rendszerhez képest. További lehetőség, hogy a berendezés zöld „H” tarifával üzemel, így 29 Ft-os árammal lényegesen gazdaságosabb a fenntartása.

Komplex hűtési-fűtési rendszer

A hőszivattyús rendszerek további előnye, hogy nincs szükség klímaberendezésre, mert a rendszer télen fűti, nyáron hűti az ingatlant.

Környezetbarát megoldás

A mai világban az sem elhanyagolható szempont, hogy óvja a környezetet, mert nincs károsanyag-kibocsátás, hiszen geotermikus energiával működik, a talajból érkező vizet használja fűtési, vagy hűtési célra és a felhasznált vizet vissza is juttatja a környezetbe.

Rendkívül hatékony

A hőszivattyús rendszer összekapcsolható már meglévő hagyományos pl. radiátoros rendszerekkel is, azonban a leghatékonyabban a korszerű pl. padlófűtéses rendszerekkel üzemel.