Sikeres volt a jégpálya Rákosmente Főterén
actrup-actrupf2
Nagy sikert aratott - az AC Trup Kft. kivitelezésében elkészült – jégpálya Budapesten, a XVII. Kerületben. A Rákosmente Főterén működő jégpályát, sajnos a kora tavaszi időjárás miatt le kellett bontani. Az enyhe tél a jégkészítést is megnehezítette, de a szakemberek mindent megtettek a siker érdekében. Örömmel hallottuk a korcsolyázók véleményét, akik elmondták nagy élményt jelentett számukra a jégpálya és a csúszás. Nem tehetünk mást, mint együtt várjuk a következő szezont.
Lebontották az isaszegi mobil jégpályát
actrup-actrupf3
Nagy volt az öröm Isaszegen, amikor december elején a helyiek birtokba vehették az új – az AC Trup Kft. által készített - jégpályájukat. Azonban sajnos minden mobil jégpályának az a sorsa, hogy az idény végén bezárjon. Isaszegen, ahogy az egész országban ez most a tervezettnél hamarabb bekövetkezett. A cég - amely számos jégpályát készített már az Magyarországon és a határon kívül is – elvégezte a jégpálya bontását. Az ilyen mobil jégpályák jellegzetessége, hogy minden szezonban viszonylag rövid idő alatt felállítható és tökéletesen kiszolgálja a sportolni szerető lakosságot. A szezon végeztével a mobil jégpálya elbontható és a terület újból hasznosítható.
Kiválóan működik a jégpálya Rákosmente Főterén
actrup-actrupf2
Idén is elkészült - az AC Trup Kft. kivitelezésében – az a jégpálya Budapesten, a XVII. kerületben, Rákosmente Főterén, amely már tavaly nagy sikert aratott. A jégpálya már ebben az esztendőben is a korcsolyázás szerelmeseinek rendelkezésére áll. A hagyományos adventi vásár is tovább növelte a kedvelt létesítmény népszerűségét, így az ünnepek alatt is nagyon sokan látogattak ki a jégpályára.
Elkészült Szegeden a legújabb lakossági hőszivattyús rendszer
actrup-actrupf2
Az AC Trup Kft. átadta nemrégiben elkészült lakossági hőszivattyús rendszerét Szegeden. Fontos megemlíteni, hogy a hőszivattyús rendszereknek több előnye is létezik. A most Szegeden elkészült hőszivattyú 12 KW-os és 3 fázisról működik. A rendszer érdekessége, hogy nem kellett új lyukakat fúrni a talajba, hanem két, már meglévő 28 méteres kutat vettek igénybe a rendszer készítői. Az egyikből szivattyúzzák ki a rendszer működéséhez szükséges vizet és a másikon juttatják azt vissza a talajba. Ez a módszer jelentősen csökkentette a beruházás összköltségét. A most elkészült rendszer a már meglévő radiátoros fűtési rendszerre csatlakozik. További lehetőség, hogy az AC Trup Kft. szakemberei segítenek megoldani, hogy a berendezés zöld „H” tarifával üzemeljen, így 29 Ft-os árammal lényegesen olcsóbban üzemelhet a berendezés. Fontos kiemelni, hogy a hőszivattyús rendszerek számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos rendszerekhez képest. Egyrészt kényelmesek, mert a rendszerek önműködőek, így emberi beavatkozás nélkül üzemben tartható, másrészt gazdaságosak, mert jelentős, akár 30-70%-os költségmegtakarítás érhető el egy gázkazános fűtési rendszerhez képest. További előnye, hogy télen fűti, nyáron hűti az ingatlant. A mai világban az sem elhanyagolható szempont, hogy óvja a környezetet, nincs károsanyag-kibocsátás, hiszen a talajból érkező vizet használja fűtési, vagy hűtési célra és a felhasznált vizet vissza is juttatja a környezetbe. A most elkészült rendszert hamarosan továbbiak követhetik.
Elkészült az isaszegi jégpálya
actrup-actrupf3
Nagy volt az öröm Isaszegen, mert december elején a helyiek birtokba vehették új jégpályájukat. A mobil jégpályát az AC Trup Kft. készítette igen rövid határidővel. A cég - amely számos jégpályát készített már az Magyarországon és a határon kívül is – elvégezte a beüzemelést és a pályát már tökéletesen állapotban adta át a korcsolyázás szerelmeseinek. Az A jégpálya üzemeltetése automata módon történik, csak üzemzavar esetén avatkozik közbe a cég. Az ilyen mobil jégpályák jellegzetessége, hogy minden szezonban viszonylag rövid idő alatt felállítható és tökéletesen kiszolgálja a sportolni szerető lakosságot. A szezon végeztével a mobil jégpálya elbontható és újra, más célra is hasznosítható a terület.
Új társasház, központi hőszivattyúval
actrup-actrupf4
Az AC Trup Kft. megbízást kapott egy 7.000 négyzetméteres, 70 lakásos, új társasház hőszivattyús fűtési és hűtési rendszerének megtervezésére és kivitelezésére. A Szerbiában, Újvidéken megépítendő társasházban napjaink egyik leghatékonyabb fűtési rendszere fog működni. A rendszer egy központi hőszivattyúval fog működni, amihez kapcsolódnak a lakásokban található környezetszabályzók. A rendszerhez több kutat kell fúrni az ingatlanon, amelyek biztosítják majd a rendszer vízellátását, valamint a használati-melegvizet is. A lakásokban egyedi szabályzók lesznek, ezeken keresztül lehet majd az optimális hőmérsékletet beállítani a lakásban, ezek vezérlik a hőszivattyút és igény szerint kapcsolják be a szivattyúkat. Fontos kiemelni, hogy a hőszivattyús rendszerek számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos rendszerekhez képest. Kényelmesek, mert a rendszerek önműködőek, másrészt gazdaságosak, mert jelentős, akár 40%-os költségmegtakarítás érhető el egy gázfűtéshez képest, harmadrészt környezetbarát megoldás, hiszen nincs károsanyag-kibocsátás. A hőszivattyús rendszerek telepíthetők hagyományos radiátoros rendszerekhez is, de akkor a leghatékonyabbak, ha új,korszerű fűtési rendszerekhez csatlakoztatjuk őket. Az AC Trup Kft. nemcsak a fűtés és hűtés és a használati-melegvíz kivitelezésére kapott megbízást, hanem a teljes épületgépészet megvalósításáért felel.