Termékeink:

JÉGPÁLYA ÉS EGYÉB FOLYADÉKHŰTŐINK:
Cégünk a jégpályák és hőszivattyúk épitésével kibővítette folyadékhűtő és – fűtő palettáját. Tervezünk és készitünk folyadékhűtőket a jégpályák fagyasztására, a műanyag feldolgozás, színes fémöntés, borászat, édesipar, űditő és szódaviz, valamint központi klima berendezések céljára is, valamint készítünk hőszivattyúkat épületek fűtésére és hűtésére.
Eddig gyártott gépeink 5KW-tól 1,2 MW-ig megtalálhatók országszerte.
épeinknék alkalmazott hűtőközegek: R404/a, R407C, R134/a, de épitünk ammóniás berendezéseket is. Épitésükre felhasznált anyagok:
Léghűtők, dugattyús illetve csavar kompresszorok, scroll, és hermetikus kompresszorok, hőkicserélők, mind direkt gyártói beszerzésből.
(Frascold, Copeland, Dorin,Lunite, Bitzer, Mycom, Refcomp, Eco, Lu-Ve, Eta Est, Roen Est, Onda, Thermokey, Swepp, Baltimor stb.)
Vezérlések, védelem és szabályzások: Danfoss, Alco, Penn, Ranco, Omron frekvencia szabályzók, PLC-k, microprocesszoros hőfok és nyomás szabályzók (Lae, Carel, Eliwel, Ako stb.) valamint számitógépes táv felügyelet.
Gépeink általában rendelésre, ismert vevők részére, egyedi elrendezésben készülnek, helyszin és helykihasználat illetve teljesítmény igény felmérés alapján.
Készitünk monoblokk illetve split elrendezésű berendezéseket.
Ezenfelül téli, illetve téli-nyári valamint energiatakarékos, kombinált berendezéseket is: Free Cooling (Hideg időben direkt hűtés míg meleg időben kompresszoros, így az energia megtakaritás akár 50%.).
actrup-palya2_k actrup-palya1_k actrup-palya10_k
Bővebb felvilágositás érdekében, hivjon telefonon:
Tel:+36 30 9981-151
illetve érdeklődjön E-mail-ben
E-mail:actrup@microsystem.hu.
actrup-palya8_k actrup-palya5_k actrup-palya7_k
Garancia 2 év.
Karbantartó csapatunk 24 órás ügyelettel.
FOLYADÉKHŰTŐK:
Cégünk műanyag feldolgozás, színes fémöntés, borászat, édesipar és egyéb területekre gyárt folyadékhűtő berendezéseket. Az elérés a gépipari és az élelmiszeripari változat között a hő kicserélőben mutatkozik meg. A gépipari folyadékhűtők acéltartályos (lamellázott rézcsöves hő kicserélővel, téglalap alapú zárt acél tartály) kivitelben kerülnek legyártásra. Az élelmiszeripari folyadékhűtők saválló anyagból készülnek. A kisebb teljesítményűek (10 KW-ig) hermetikus, míg a nagyobbak (10 KW) felett fél hermetikus aggregáttal kerülnek legyártásra. Gépeink különösebb karbantartást nem igényelnek. Minden hűtőberendezés digitális hőfokszabályozóval van ellátva. Gépipari folyadékhűtőink teljesítménytől függően különböző formákban, méretekben készülnek:
AZ ÁLTALUNK GYÁRTOTT FOLYADÉKHŰTŐK ADATAI

3,5 KW

Hermetikus kompresszorral szerelve

3,5 KW

Fél hermetikus kompresszorral szerelve

4,5 KW

Hermetikus kompresszorral szerelve

4,5 KW

Fél hermetikus kompresszorral szerelve

6,5 KW

Hermetikus kompresszorral szerelve

6,5 KW

Fél hermetikus kompresszorral szerelve

12 KW

Fél hermetikus kompresszorral szerelve

22 KW

Fél hermetikus kompresszorral szerelve

28 KW

Fél hermetikus kompresszorral szerelve

40 KW

Fél hermetikus kompresszorral szerelve

50 KW

Fél hermetikus kompresszorral szerelve

70 KW

Fél hermetikus kompresszorral szerelve

100 KW

Fél hermetikus kompresszorral szerelve

120 KW

Fél hermetikus kompresszorral szerelve

140 KW

Fél hermetikus kompresszorral szerelve

300 KW

Fél hermetikus kompresszorral szerelve

Folyadékhűtőink teljesítménytől függően különböző formákban, méretekben készülnek.
TEMPERÁLÓBERENDEZÉSEK:
Berendezéseink egy illetve több körös változatban készülnek rendelés szerint: 2-20 KW-ig.
HŰTŐ-, FAGYASZTÓKAMRÁINKAT:
Az élelmiszeripar legszigorúbb elvárásainak megfelelően gyártjuk. Kamráink egyedi gyártásúak, a vevő igényeinek, elvárásainak megfelelően tervezzük és gyártjuk gépeinket. Mivel ezen gépeink egyedi gyártásúak pontos árkalkulációt a konkrét műszaki paraméterek alapján tudunk adni. (kamra pontos méretei, milyen fajta árut kíván hűteni a megrendelő, mekkora hőfokról kell lehűteni, mekkora a kívánt maghőmérséklet stb.). Ebben a tárgykörben szintén vállaljuk meglévő hűtő-, fagyasztókamrák felújítását, javítását, karbantartását.

HŐSZIVATTYÚK:
Fűtőberendezéseinket az épületek nagyságától függően szereljük be. A hőszivattyú a környezet energiájának hasznosítására szolgáló berendezés, mellyel lehetséges fűteni, hűteni, meleg vizet előállítani. A berendezés a működtetésére felhasznált energiát nem közvetlenül hővé alakítja, hanem a külső energia segítségével a hőt az alacsonyabb hőfokszintről egy magasabb hőfokszintre emeli, legtöbbször a föld, a levegő és a víz által eltárolt napenergiát hasznosítva – mert kölső energia felhasználása nélkül, “magától” a hő csak melegebb helyről tud a hidegebb hely felé áramlani.
Egész évben képes közvetett módon kiaknázni a nap energiáját, nem függ a pillanatnyi napsugárzás erősségétől, mivel a környezetben eltárolt energiát hasznosítja. Segítségével alacsony hőmérsékletszintű hőforrásokból is kinyerhető hő, illetve hulladékhőt hasznosíthatunk. Amennyiben a fűtést teljes egészében a hőszivattyú végzi (monovalens rendszer), nincs szükség kéményre, a helyszínen nincs károsanyag kibocsájtás.
A rezsi költségek csökkentésére “1-et fizet, többet kap” leggazdaságosabb fűtési megoldás, valamint kis energia igénye miatt akár zöld energiaforrásnak is nevezhetjük. Mindegyik hőszivattyú típusra igaz, hogy csak alacsony hőmérsékletû rendszer esetén tud gazdaságosan mûködni, illetve az is igaz, hogy a földgázos hõszivattyú rendszerekkel összevetve a legalább 2,6-szeres kihozatal nevezhetõ gazdaságosabbnak a jelenlegi gázárral számolva. Természetesen, ha a gáz ára tovább nő, ez akár kisebb kihozatal mellett is gazdaságosabb lesz. Ha nincs földgázfogyasztásra lehetőség, értelmetlen ez az összevetés. Ha csak árammal, vagy tartályos gázzal tudunk fûteni, már 2-szeres kihozatalnál is jobban járunk a hõszivattyú rendszerekkel.
A gazdaságossághoz két fontos gondolat:
Nyári üzemeltetés során hûtésre is használható a hőszivattyú rendszer, tehát több szolgáltatást is kapunk a beruházással, aminek az üzemeltetési költségét egy további, a kútvíz és fûtési kör közé épített hõcserélõ beiktatásával csökkenthetjük. Így csak a szivattyúkat kell járatni, a hõszivattyút nem. Ez passzív hűtésnek is nevezhető. Egy épület gépészetét 50 éves élettartamra tervezzük (karbantartással). Valószínûsíthetõ, hogy addigra vagy nem lesz már földgáz, vagy olyan áron lesz, ami a gazdaságossági összevetést feleslegessé teszi.